La Primavera

La primavera és l’estació del renaixement per excel·lència, tot sembla despertar després del llarg hivern, el cel adquireix una nova lluminositat. Si observem les fulles dels arbres, l’herba, les flors, les verdures, les fruites … veurem que estan envaïdes per una llum meravellosa, més viva, lluent i fresca.

Perquè, llavors, hi ha tantes persones que amb l’arribada de la primavera incrementen o empitjoren el seu estat d’ànim, fregant la depressió i en conseqüència debilitant el seu estat físic?

Diverses poden ser les raons:

Durant la primavera es desperten símptomes relacionats amb alguna malaltia crònica o antiga. Durant l’època hivernal, època propícia a les auto-intoxicacions, després de Nadal … el nostre cos ha estat exposat a fenòmens climàtics difícils. El fred que pot dormir o endormiscar certes malalties, també ens a convidat a:

  • Reduir l’activitat muscular, portant una vida sedentària en espais tancats, privats dels càlids raigs solars i l’aire pur.
  • Tendint a sobre alimentar-nos, utilitzant en excés aliments acidògens i congestionants (greixos saturats, conserves, fruits secs en excés, fregits, aliments processats, brioixeria …)

Després de tot això, el nostre cos queda sobrecarregat d’impureses, baix en defenses, afavorint així les malalties, arribant amb la primavera:

  • Els brots de forunculosis, o estats eccematosos, propiciats pels canvis d’estació, augmentant just en aquest espai el to vital que intentarà eliminar cap a l’exterior les impureses orgàniques acumulades.
  • La fatiga ens demandarà la necessitat de repòs físic i psíquic, afavorint una apatia estranya, i fins i tot en molts casos la depressió pot envair, a causa d’un esgotament del sistema nerviós, i un fetge fatigat després d’un excés de treball dissolent l’excés de greixos i aliments processats consumits en l’època hivernal.

AIXÍ DONCS QUE PASSA AMB LA PRIMAVERA?

Simplement passa com a la resta dels éssers vius, que la primavera ens desperta! I la sang comença a circular més vigorosament per les artèries, defensant i netejant les toxines acumulades durant l’hivern. Augmentant la taxa sanguínia, d’urea i colesterol, activant el sistema, els glòbuls blancs que inicien una gran ofensiva contra els microorganismes patògens.

Totes aquestes reaccions són de caràcter benèfic, però molts organismes febles o intoxicats, no poden suportar aquesta crisi de neteja i aquest esforç reaccional, sofrint cansament general, que es pot accentuar especialment a la zona de les espatlles, esquena o cap, provocant nerviosisme excessiu o bé una enorme apatia. També pot ocasionar insomni, resposta evident d’un fetge saturat.

Tots aquests símptomes i més, podem atenuar-los i ajudar-nos amb una alimentació i hàbits de vida saludables.

Una alimentació rica en hidrats de carboni complexos, com són els cereals integrals en gra o en flocs sense gluten, rics en vitamina B, ens nodriran el nostre sistema nerviós. Fruites, verdures alcalinitzants, desintoxicants, riques en vitamines, especialment la C, també ajudaran en aquesta neteja primaveral.

En el proper article, seguirem donant els recursos i consells bàsics per gaudir d’una primavera saludable i feliç.

Sense comentaris

Feu un comentari