Copa Afrodita bicolor per primavera

Ingredients

 • ½ Kg. de remolatxa bullida (4 peces aproximadament)
 • 1 iogurt de cabra o soja
 • 100 cl. de crema de llet de soja
 • 1 mica de comí en pols
 • 4 tocs al molinet de 5 pebres o una gota d’oli essencial de pebre
 • 1 mica de sal d’herbes
 • 2 cullerades d’oli d’oliva extra verge aromatitzat amb romaní (una per crema)
 • 250 gr. de maduixes fresques
 • Uns germinats de rave o fonoll per al decorat
 • El suc d’1 llimona (la meitat per a cada crema)
 • 2 gotes d’oli essencial de llimona
 • 1 Alvocat de bona mida

 

Preparació

En un recipient adequat per a batre, triturarem la remolatxa amb 1 iogurt i les maduixes, la meitat de la crema de llet, la sal, una mica de suc de llimona, l’oli d’oliva i les dues gotes d’oli essencial de llimona, el pebre i el comí. Reservarem i ens disposarem a preparar la crema d’alvocat de la següent manera.

En un recipient adequat per a batre, bolcarem l’alvocat ja pelat sense el seu os, afegint, igual que a la crema anterior, un iogurt, el suc de llimona, el comí, 1 gota d’oli essencial de pebre i dues de llimona, la meitat de la crema de llet, una cullerada d’oli d’oliva aromàtic de romaní i la sal d’herbes. Batrem fins a obtenir una crema ben homogènia.

Un cop obtinguda una crema ben fina, tindrem preparades unes copes que omplirem de la següent manera: bolcarem una miqueta de la crema fúcsia obtinguda en el fons de la copa.

A continuació, amb delicadesa, traçarem un cercle de crema de llet tocant la part mes externa de la copa. Observarem com rellisca sobre la crema fúcsia formant núvols blancs i roses. Continuarem bolcant 2 cullerades de crema d’alvocat, seguirem dibuixant una línia amb una mica de crema de llet i seguirem amb una altra quantitat de crema fúcsia i tornem a repetir l’operació amb la crema de llet. Repetir el procés 3 o 4 vegades depenent del model i la capacitat de la copa que utilitzeu.

Finalment decorar amb un toc de germinats per donar volum o bé una branqueta de fonoll fresc, o unes boniques flors de pensament nan de color lila, o bé dues làmines de maduixes en els laterals.

Reservar a la nevera just fins al moment de degustar aquesta delicada delícia.

 

Nota de l’autora

Afrodita, la reina de l’amor, queda totalment dignificada amb aquesta delicada crema fúcsia. Tant la remolatxa com l’alvocat, ens connectaran amb l’energia de terra i ens donaran força i energia per gaudir d’aquesta estació, amb creativitat despertant l’artista que tots tenim dins. En contenir oli essencial de llimona i de romaní estarem aportant més energia i defenses al nostre organisme, ja que l’oli essencial de llimona ens ajuda a estimular el nostre sistema immunològic, important tenir despert a l’hivern.

La remolatxa, rica en ferro, aliment bàsic per al cor com la seva pròpia forma ens indica, alimentarà el nostre torrent sanguini amb una cascada de vitamines i minerals d’alt valor nutricional. Com que conté maduixes, reines de la Primavera, afegiran també vitamina C i el ferro convertirà aquesta copa en un aliment molt complert, perfecte per acompanyar dietes amb anèmia ferropènica.

Sense comentaris

Feu un comentari