fruits secs

Fruits secs: energia i calor disponibles en ple hivern

Els fruits secs són aliments molt energètics, rics en greixos, proteïnes i oligoelements. Segons els tipus de fruits secs, també poden aportar bones dosis de vitamines o àcids grassos Omega 3. Podríem descriure els fruits secs com l’aliment contenidor de l’energia concentrada del sol.

 

Hola amigues i amics!

Iniciem el nou Blog amb un article sobre els fruits secs, on trobareu tot un seguit de consells i recomanacions sobre aquest aliment tant energètic que tant de gust ve a l’hivern.

Com ja hem comentat al principi, els fruits secs, o fruita seca, és un aliment summament energètic, per això és molt recomanable consumir-los sempre en petites quantitats. D’aquesta manera aprofitarem les seves preuades propietats sense castigar el nostre fetge.

Contenen, superant les fruites fresques, gran quantitat de fòsfor, sofre, potassi, greixos assimilables, no saturats  i proteïnes de qualitat.

Els fruits secs seran un aliat excel·lent per a tots aquells que realitzin esport o esforços físics,  ja que amb poc volum tenen un aliment molt energètic i calòric. Barrejats amb flocs de civada formant petites barretes en forma de snack, seran perfectes no tant sols per els esportistes, si no aquells que degut a la seva feina tenen que espaiar en excés els seus àpats alimentaris. D’aquesta manera podem prevenir així una hipoglucèmia, causant de cansament i dificultat a l’hora de pensar i actuar

Les persones que segueixin alguna dieta en cas d’obesitat hauran de moderar força el seu consum, a petites quantitats, però sense suprimir-los de la seva dieta.

També són molt recomanables a aquelles persones amb problemes d’anèmia perniciosa. En aquests casos, una barreja de dàtils i ametlles, per exemple, aportarà el ferro, calci, sucres i magnesi necessaris per ajudar els organismes més febles.

Per a aquelles dones que acaben de donar a llum i es troben en fase de lactància, cal recordar que consumir-los és assegurar-se una excel·lent llet per al seu nadó. També serà l’oli d’ametlla o avellana un bon medicament per usar sobre les estries dels mugrons irritats per la succió.

Per als nens serà una sana llaminadura que aportarà calci i proteïnes tan importants en l’edat de creixement. Això sí, assegureu-vos que les masteguin be, ja que per la seva duresa poden resultar indigestos si no estan ben triturats.

En casos de Tènia (solitària) un dels millors remeis és prendre una cullerada sopera d’oli d’avellana en dejú durant 15 dies.

Els fruits secs de caràcter oliagenosen (ametlla, avellana, nous, pinyons, nous de macadàmia…), per al seu millor aprofitament, és molt recomanable consumir-los per separat, és a dir, un d’ells cada vegada sense barrejar-los. Això és així perquè l’estómac, per tal de poder digerir-los, ha de generar un enzim diferent per cadascun, i si es consumeixen barrejats es dificulta la digestió degut al sobre-esforç que ha de realitzar l’estómac. En canvi, això no passa amb la fruita seca dolça i els podrem combinar i fer compotes energètiques a l’hivern.

La forma més correcta de prendre els fruits secs és menjant-los crus o lleugerament torrats, ja que amb la temperatura els seus olis essencials s’oxiden i es perd una gran quantitat de nutrients. Avui dia disposem de fruits secs deshidratats que han estat sotmesos a un procés a baixa temperatura pel qual perden la seva humitat i resulten cruixents i saborosos, sense perdre les seves propietats.

 

 


Si teniu preguntes, dubtes, idees o suggeriments, estaré encantada de llegir-los als comentaris.

Us hi espero!

Sense comentaris

Feu un comentari