Consells pel despertar de la primavera

GAUDIR DE SALUT AMB UNA BONA ALIMENTACIÓ

A la primavera si i el cos es troba carregat de toxines, serà recomanable un petit dejuni donant prioritat a les bases de fruites, als brous remineralitzants amb ceba i carxofa, o bé la famosa cura de saba d’auró amb llimona i gingebre. Aquesta última cura només la recomano per a persones que puguin realitzar un bon descans, ja que les toxines que s’eliminaran, tant físiques com emocionals, requeriran un espai de silenci i descans per poder viure-les, amb consciència i capacitat per poder assimilar amb tranquil·litat i sense angoixa.

Podem acompanyar aquesta cura amb un te laxant de regalèssia, amb fonoll o fenigrec. Bullir uns 10 o 15 minuts, després deixar reposar i prendre calent.

Els cereals de primavera:

La civada, l’ordi, el sègol i l’espelta.

Prendre una dieta equilibrada moderant les proteïnes i els carbohidrats d’absorció ràpida (sucres) augmentant el consum de fruites i verdures fresques i al vapor, ajudarà al nostre organisme a poder realitzar la seva etapa de desintoxicació primaveral amb més facilitat.

També recomano incrementar els aliments que continguin vitamina B i C, que nodrirà el nostre sistema nerviós immunològic en plena feina en aquesta estació.

Exemples: consumir aigua amb llimona i bicarbonat en dejú. O bé aigua amb citrat de magnesi, llimona, aigua de mar i una gota d’oli essencial d’aranja o llimona.

Les fruites més detox:

Aranges, kiwis, peres, pomes, fruits del bosc.

Les verdures:

La primera, la carxofa i la ceba, les pastanagues, remolatxes, api, julivert, enciams, germinats, aliments rics en clorofil·la com les bledes, les cols de cabdell, ja que la clorofil·la és capaç de transformar-se en hemoglobina, sent un remei potencial per l’anèmia. Les verdures i fruites de sabor lleugerament amarg ajudaran a netejar el fetge, per això les carxofes, els espàrrecs i l’aranja són excel·lents en aquesta estació.

ALIMENTS TÒXICS PER AL NOSTRE ESTIMAT FILTRE PRIMAVERAL: EL FETGE

Per ajudar a realitzar el seu gran treball detox, el nostre fetge agrairà que reduïm el consum d’alcohol, proteïnes de difícil digestió com les carns, greixos en general, fregits, sucres refinats, elements químics inclosos com a additius, conservants … Tots els elements químics es filtren en aquest òrgan.

INFUSIONS RECOMANABLES A LA PRIMAVERA:

El consum d’infusions d’herbes ens ajudarà a netejar impureses en els nostres filtres. Hi ha una barreja que em va ensenyar la meva mestra de vida saludable, que en la seva memòria anomeno ROSA ROSAE: camamilla, cua de cavall, menta i anís estrellat, a parts iguals i la menta la meitat.

HÀBITS DE PRIMAVERA:

És de vital importància banyar la pell i fregar-la amb un raspall o esponja exfoliant per eliminar les cèl·lules cutànies mortes i desprendre les tòxiques que van ser eliminades en la pell. Aquest tipus de bany és bàsic mentre duri el dejuni ja que en aquest moment es desprenen moltes substàncies tòxiques a través de la pell.

Es recomana incrementar l’exercici físic a l’aire lliure, facilitant l’eliminació de toxines amb la sudoració. El bany o dutxa vital, amb aigua freda, estimulant el punt que hi ha just a sota del melic, ens ajudarà a tenir les suprarenals tonificades donant-nos la força necessària per vèncer l’astènia primaveral.

En resum, si gaudim d’una bona alimentació amb una bona dosi d’aliments alcalins d’origen vegetal, serà un renaixement, físic i emocional, per gaudir la vida amb plenitud!

Us convido a gaudir d’aquesta estació, posant consciència de cada aliment, pensament i emoció per nodrir el nostre cos i la nostra ànima de la manera més positiva. També per això us convido a assistir al proper taller de cuina de primavera i menjar al jardí per aprendre en grup tot el necessari per gaudir de la primavera.

Sense comentaris

Feu un comentari