slide2_afrodisiaca

Amor i salut a la cuina

Al llarg de la història de la humanitat s’han utilitzat tota mena de pocions, beuratges, ungüents, plantes, receptes culinàries secretes … a la recerca de l’afrodisíac infal·lible per seduir l’estimat. Cert és que algunes substàncies, minerals, vegetals i fins i tot animals serveixen per despertar certes hormones en l’organisme intensificant el desig sexual. Però en realitat, la mateixa recerca de l’efecte afrodisíac en els aliments és el millor estimulant. La força de la intenció i l’energia que transmetran les nostres mans mentre cuinem seran l’essència divina infal·lible per convertir els ingredients escollits en autèntiques delícies del paradís, irresistiblement eròtiques, si aquest és realment el desig que hem tingut mentre tallàvem i removíem plàcidament les nostres olles i paelles.

Com bé diuen els experts en el tema, el cervell és l’afrodisíac més poderós, perquè regula la producció d’un gran nombre de substàncies químiques que desperten i mobilitzen tots els nostres òrgans perquè responguin com esperem. Per tant els millors afrodisíacs són els que es manifesten en autèntiques metàfores: parlar de bananes o de figues fresques pot encendre a més d’una ment ¡Amb la simple visualització de l’aliment!

Però cal dir que una bona nutrició és bàsica per poder viure una sexualitat plena, ja que la deficiència de minerals o l’excés d’alguns components alimentaris poden alterar la funció d’òrgans tan importants com el nostre fetge o el nostre ronyó. Com molt bé diu la medicina xinesa, per tenir una vida sexual sana és imprescindible tenir una funció renal energèticament saludable, ja que el ronyó connecta directament amb els nostres òrgans sexuals. També la funció del cor està lligada al canal de circulació sexual, per tant, cal un bon reg sanguini per poder gaudir de la vida plenament.

Si consulteu la revista Cos i Ment núm. 148 trobareu una llarga llista de vitamines i minerals juntament amb les seves propietats medicinals i afrodisíaques perquè us feu una idea de la importància de la intervenció d’aquests en la formació d’esteroides, hormones i antioxidants. També apareixen les dosis recomanades de cada un d’ells per intensificar el plaer i poder gaudir d’una sexualitat plena i sana. Per despertar així la libido i la potència sexual partirem de la utilització d’espècies i aliments que tonifiquin aquests òrgans: cor i ronyó.

Extret del llibre Las 69 recetas más afrodisíacas de la cocina vegetariana.
Sense comentaris

Feu un comentari