cereals sense gluten

Cereals sense gluten: sí, gràcies!

Els cereals sense gluten, tant en gra com en forma de flocs o farines, són fonts d’energia disponible que ens donarà força per al dia a dia, evitant hipoglucèmies, nodriran el nostre sistema nerviós i aportaran nutrients indispensables per tenir claredat mental i energia per realitzar les nostres activitats diàries.

Els cereals sense gluten, a més, els podem incorporar a la llista d’aliments que no acidifiquen, per tant el seu consum alcalinitzarà el nostre sistema mentre ens alimentem i ens fan quedar tips. En ser integrals contenen fibra, per la qual cosa ens assegurem un bon tracte intestinal i una bona re-absorció de nutrients.

Els cereals que podem posar a la nostra cistella sense gluten són:

Cerals sense glutenArròs integral.

En les seves varietats basmati, vermell o negre, de gra rodó o blanc tipus basmati. En forma de farina o sèmola, coques, o liquats en forma de llet vegetal.

 

 

 

Cerals sense glutenCivada.

En primer lloc assegureu-vos, si sou celíacs, que tingui la certificació sense gluten. La podem trobar en gra, flocs, farina, segó o liquats en forma de llet vegetal.

És un dels cereals que més reequilibrarà el nostre sistema nerviós, també regularà el tracte intestinal, i reduirà notablement nivells de colesterol alts. Super recomanada per a persones amb ansietat, nens hiper actius, i fatiga crònica. La seva fibra saciant serà un regal per a dietes d’aprimament i per a aquelles persones que senten fam al poc temps de menjar.

Amb la seva farina podem elaborar des de pastissos  fins a creps, i formar part de mescles per fer pa sense gluten.

Cerals sense glutenMill

El trobem en gra, en flocs, en farina, o liquat en forma de llet vegetal.

Una de les millors bondats del mill és el seu alt contingut en calci i minerals, perfectes per nodrir a mares lactants i nens en etapa de creixement. És un excel·lent recurs per cuinar hamburgueses i croquetes per substituir la beixamel. En sopes i cremes donarà una aportació cremosa substituint làctics.

 

 

Cerals sense glutenQuinoa

La trobem en gra, en flocs, en farina, o o liquats en forma de llet vegetal.
És un dels cereals amb més alt contingut en proteïna, i minerals de fàcil digestió. Super recomanable per a persones amb anèmia ferropènica i inapetència.

 

 

Cerals sense glutenBlat de moro

Fresc, en panotxa, en farines, sèmoles, en polenta, en creps… Aquest cereal, tot i que és el cereal amb més alt contingut en greix, es recomana el seu consum a l’estiu. És un cereal refrescant, ideal per a amanides en forma de sèmola, per elaborar polenta, cremes i sopes.

 

 

Cerals sense glutenBlat sarraí

En gra, en farines, torrades i pans. Aquest cereal d’intens sabor, s’ha fet famós per la seva capacitat de regular el nivell d’estrògens. Per la seva fàcil digestió i aportació de minerals.

 

 

Cerals sense glutenAmaranto

En gra, inflat, enriquint barretes energètiques i mueslis.

 

 

 

Cereals de fàcil digestió saludables amb gluten

Cerals sense glutenLes persones que no tinguin intolerància al gluten, no tenen perquè restringir el consum de cereals nutritius com són l’espelta, el kamut, o el camp de sègol. Qualsevol dels tres són cereals antics que no han mutat genèticament i si els consumim complets i ecològics estarem prenent una dosi d’energia saborosa i sana, sempre que els prenguem amb moderació i combinats adequadament.

Les persones que no són celíaques però tenen el sucre alt o tenen un elevat grau d’inflamació es limitaran a consumir aquests cereals en petites quantitats i mai en un mateix plat que contingui un altre hidrat com la pasta o la patata, ja que el nivell de sucre seria excessiu en la mateixa ingesta.

Sense comentaris

Feu un comentari