Nadal: amor a la taula

La calor del Nadal reuneix a familiars i éssers estimats al voltant de la taula. Amb els sentiments a flor de pell, és el moment d’entrar a la cuina i elaborar aquells plats que sabem agraden tant. Seguir la tradició pot resultar agradable, però sorprendre amb plats nous dignament presentats és tot un regal per a uns paladars acostumats, any rere any, a degustar sempre el mateix plat.

Una bona manera d’oferir el millor de nosaltres mateixos als convidats és preparant una taula especial, amb la millor cristalleria que disposem, la vaixella més bonica i la coberteria completa. Aquest dia, si no volem vestir la taula amb unes estovalles clàssiques, la podem cobrir amb
unes estovalles de tela de motius nadalencs, amb tovallons a joc.

L’ornamentació de la taula, en aquesta ocasió, segueix unes pautes particulars. Tant si s’escull un sol centre de taula de bones dimensions com diversos centres més petits, sempre estaran elaborats amb elements naturals propis d’aquesta època, com pinyes, fulles seques, fruits secs o fruites fresques d’hivern. S’adornaran amb llaços vermells i daurats, figures de pessebre o espelmes, vigilant que quedin elegants però no recarregats. Una altra opció és prescindir del centre de taula i decorar, en canvi, les cadires i el llum amb branques d’avet, pinyes i grans llaços.

La taula es pot il·luminar amb espelmes, símbol de la flama de la vida que sempre ha de romandre encesa. En aquesta ocasió, els colors vermell i blanc seran els més adequats.

 

Extret del llibre la pròpia autora ¿Un banquete? ¡Naturalmente!

Sense comentaris

Feu un comentari